Tenniskyynärpää

06.04.2022

Tenniskynärpää oireet,

yleisimmät syyt ja kuntoutus

Tampere

Tenniskyynärpää eli epikondyliitti on rasitusvamma, joka ei suinkaan tule pelkästään tennistä pelatessa. Yksinkertaisimmillaan se tarkoittaa, että sormien ja ranteen lihasten kiinnityskohta kipeytyy toistuvasta rasituksesta. Tällaista rasitusta on usein pitkäaikainen puristaminen, esim. vasaroiminen tai ruuvimeisselillä vääntö sekä mainitut mailapelit (muutkin kuin tennis). Myös toimistotyö ja päätetyö saattaa aiheuttaa samankaltaista rasitusta, jota kutsutaan hiirikädeksi.


Tenniskyynärpää oireilee ranteen ja sormien ojentajajänteiden kiinnityskohdassa olkaluun alapään ulkosivunastan kohdalla, eli kyynärpään ulkosyrjän alueella. Kipu tuntuu kättä nyrkkiin puristaessa ja siinä voi olla myös leposärkyä.


Omilla asiakkaillani tenniskyynärpään oireita esiintyy usein mm. kampaajilla, päätetyötä tekevillä, ravintolatyöntekijöillä sekä rakennustyömaalla työskentelevillä tai paljon autoa ajavilla kuten kuorma-auto- ja konekuskeilla. Myös ne mailapelit ovat olleet oireita aiheuttavia. 


Tenniskyynärpää johtuu siis yleensä ranteen ja sormien lihasten yksipuolisesta ja liialisesta rasituksesta, jolloin hoitokin on simppeli; rasituksen vähentäminen. Ongelmana onkin usein että rasitus tulee työstä, jolloin siihen ei saa taukoa, tai se ainoa harrastus aiheuttaa kipua mutta siitä ei malttaisi luopua.Kroonistuessa kipu pahenee ja jänteiden alue voi tulehtua.

Hieronta, dry needling ja tens-hoidot ovat olleet ERINOMAINEN apu tenniskyynärpään hoitoon ja apuna kuntoutukseen sekä kivunlievitykseen.
Lisäksi yksilölliset kotihoito-ohjeet matkaan ja kohti kivutonta arkea! 

(Videot kotihoito-ohjeista tulossa)


Mikäli kaipaat apua tennsikyynärpään tai ylipäätään kyynärvarren, ranteen tai sormien kiputilojen ja ongelmien kanssa, ota rohkeasti yhteyttä tai varaa suoraan aika!

Kysymyksissä tavoitat minut parhaiten viestillä/WhatsAppilla numerosta 0405310181 tai alla olevan lomakkeen kautta.

Voit myös varata ajan ja suunnitellaan juuri Sinulle sopiva, yksilöllinen hoitosuunnitelma. 

Tervetuloa!